Blog

#δημοςμεευρωπαικησφραγιδα

Ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην καταπολέμηση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς των νέων μέσω του αθλητισμού, στην αντιμετώπιση προκλήσεων σε κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς ως συνέπεια της κρίσης του Covid, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στις αστικές αναπλάσεις, σε λύσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε την υλοποίηση των προγραμμάτων:

• Interreg IV BalkanMediterranean 2014-2020,«Biowaste, αξιοποίηση συστημάτων πληρώνω ότι πετώ και αυτόνομοι κομποστοποιητές στη διαχείριση βιοαποβλήτων τουριστικών περιοχών»

• LIFE-IP AdaptinGR «Boosting the implementation of adaptation policy across Greece»

• Horizon 2020 «TOKEN, Trasformative Impact OfBlocKchain Technologies In Public Services»

• Horizon 2020 «ETAPAS, Ethical Technology Adoption in Public Administration Services»

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν τα προγράμματα:

• Erasmus+ Sport «Ariadne’s Thread for Youth Deviance»

• Cosme, «Breed, Building community Resilience and sustainable Development through social economy»

• Horizon 2020, «ITFLOWS, IT tools and methods for managing migration FLOWS»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Breed» διεξήχθησαν 5 Διακρατικές συναντήσεις σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Βέλγιο. Ο Δήμος Κατερίνης συμμετείχε στις συναντήσεις στο εξωτερικό μαζί με 20 συνολικά πολίτες, οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους μέσω της φόρμας συμμετοχής που είχαμε κοινοποιήσει. Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε κάθε χώρα, ώστε να μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας. Οι πολίτες που συμμετείχαν κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας από ιδιωτικές επιχειρήσεις, αθλητικούς, πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

#Συνεχιζουμε

ΚΟΥΚΟ#ΔΗΜΟΣ

You might be interested in …