Αγίας Λαύρας 16, Κατερίνη 23510 22495

Αθλητισμός

Η δωρεάν ή και με ελάχιστη συνδρομή πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους σε κάθε δημότη, αποτελεί κεντρική δέσμευση της δημοτικής μας παράταξης.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ δίνει προτεραιότητα στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού λαμβάνοντας υπόψη:

 • Τη γεωγραφική ιδιομορφία του Δήμου (ορεινοί οικισμοί - παραλιακοί)
 • Τις υπάρχουσες υποδομές του Δήμου, τα δύο ΔΑΚ, τα γήπεδα, τα γυμναστήρια των σχολείων.
 • Τη δημιουργία νέων πολύμορφων λειτουργικών χώρων αθλητισμού, με αναχρηματοδότηση και κυρίως αντλώντας κεφάλαια ΕΣΠΑ αντίστοιχων κωδικών.

Για το σκοπό αυτό:

 • Ανακαινίζουμε τα Α’ ΔΑΚ (γήπεδο Πιερικού) και Β’ ΔΑΚ (κολυμβητήριο) Κατερίνης και ταυτόχρονα αξιοποιούμε στο έπακρο τον περιβάλλοντα χώρο τους για την ανάπτυξη νέων αθλητικών δραστηριοτήτων.
 • Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του κτιρίου και η άδεια λειτουργίας του. Ανάπλαση, αναβάθμιση και αποκατάσταση - συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Γυμναστηρίου που αποτελεί σημαντικό χώρο άθλησης για την πόλη μας. Αποκατάσταση του φωτισμού της περιοχής πέριξ του γυμναστηρίου. Κατασκευή της πισίνας, εξωτερικών γηπέδων, μπάσκετ, χάντμπολ, τένις, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, χώρων άθλησης. Χώροι στάθμευσης για τα λεωφορεία που έρχονται από άλλες πόλεις. Οι χώροι άθλησης σε συνδυασμό με το κολυμβητήριο θα υποδέχονται άτομα κάθε ηλικίας στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού και όχι μόνο, με αθλήματα (τένις, μπάσκετ, κολύμβηση, handball, 5Χ5, όργανα γυμναστικής κλπ) συλλογικά ή ατομικά για κάθε γούστο. Επιπροσθέτως μια πραγματικότητα αποτελεί η δημιουργία ενός δημοτικού αναψυκτηρίου, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης των πολιτών, με τους χώρους του να μπορούν να φιλοξενήσουν γονείς, παιδιά αλλά και ηλικιωμένους, αθλητές αλλά και τουριστικούς επισκέπτες στο απώτερο μέλλον εάν υπάρξει κάποια στιγμή "οργανωμένο τουριστικό σχέδιο" για την ευρύτερη περιοχή.
 • Δημιουργούμε «πάρκα τσέπης» σε κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις κοινότητες και τα χωριά αυτόνομα στη μεμονωμένη χρήση από τους δημότες, με εναλλακτικές μορφές άθλησης τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.
 • Τα περιφερειακά γήπεδα σε όλους τους οικισμούς και τις κοινότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους λειτουργούν ως σημεία επιπλέον αθλητικών δραστηριοτήτων ατομικών ή ομαδικών.
 • Ενισχύουμε τα προγράμματα εποχιακής αθλητικής δραστηριότητας στο δήμο μας. Καλοκαίρι με τα προγράμματα θάλασσα και παιδί, θάλασσα στην τρίτη ηλικία και τη χειμερινή περίοδο με τα προγράμματα εκμάθησης σκι, ορειβατικές δραστηριότητες σε ομαλές διαδρομές.
 • Αξιοποιούμε εναλλακτικούς - φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους παραγωγής - κατανάλωσης ενέργειας στους αθλητικούς χώρους (βιοκλιματικά - Φ/Β πάνελ - ηλιακοί συλλέκτες - γεωθερμία κ.α) που συμβάλλουν και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ

 • Λειτουργία camp το καλοκαίρι στους χώρους άθλησης ανάλογα με το είδος του αθλήματος συμμετοχής (αθλητισμός το καλοκαίρι) σε συνεργασία με συλλόγους.
 • Δημιουργία γραφείου Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο, που σε συνεργασία με τη σχολική επιτροπή και τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης μέσω του οποίου θα γίνεται η προώθηση των προγραμμάτων μαζικού στα σχολεία όλων των βαθμίδων και επίσης προώθηση προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με τα Ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και το ΚΔΑΠ της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης
 • Συμμετοχή του γραφείου Μαζικού Αθλητισμού σε προγράμματα ενημέρωσης των δημοτών με άλλους φορείς (Ιατρικός σύλλογος - Ερυθρός Σταυρός κ.α.) που άπτονται σοβαρών θεμάτων υγείας π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, παχυσαρκία, ορμονικές διαταραχές στην μικρή ηλικία κ.α.
 • Απασχόληση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.
 • Καθιερώνουμε τον Μαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Πιερίων.
 • Το Mud Run είναι μια κούρσα ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ σε ανώμαλο έδαφος που προωθεί την ομαδικότητα και αποτελείται από μια διαδρομή μέγιστης απόστασης 5 χιλιομέτρων με εμπόδια από λάσπη. Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές, σε ειδική διαδρομή μαθητές έως 18 ετών και ενήλικες από 18 ετών και άνω. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής αγώνας σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να πραγματοποιηθεί την περίοδο του Απριλίου - Μαΐου σε ορεινή περιοχή του Δήμου (π.χ. Καρυές, Εξοχή, Καταλώνια κτλ.).
 • Πανελλήνιο - Παμβαλκανικό - Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mountain Bike στην ήδη υπάρχουσα εξαιρετική πίστα του Χιονοδρομικού Κέντρου του Ελατοχωρίου. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο εξαιρετικά δημοφιλής αγώνας Mountain Bike σε χιόνια.